Fotografen weer bijeen

Lumenisten in Fraterstuin_FvGils
Lumenisten in Fraterstuin - Foto Frank van Gils

Lumen stelt scherp

Afgelopen donderdag was het zover; de leden van de Goirlese foto- en videovereniging F.A.K. Lumen kwamen na een lange gedwongen pauze weer bijeen voor een echte clubavond in het Cultureel Centrum Jan van Besouw.

Praktisch ingesteld trokken de Lumenisten direct naar buiten om bij de beelden in de Fraterstuin achter het cultureel centrum, samen te werken aan een betere kennis van hun camera, en daarmee te komen tot nog mooiere foto’s. Het weer werkte mee en de activiteiten van de fotografen kregen een muzikale omlijsting door de klanken van de repeterende harmonie in de kapel en een dameskoor in een tent voor het souterrain. Een prachtig voorbeeld van culturele kruisbestuiving. Zeker, het Jan van Besouwhuis heet niet voor niets ‘cultureel centrum’. Zo bij elkaar komen is toch wel gezelliger dan de zoommeetings tijdens de lockdown, vinden de leden van Lumen.

In september hoopt F.A.K. Lumen te starten met een ‘gewoon’ verenigingsjaar, met een volledig programma. Nou ja, een gewoon jaar? Lumen viert op 30 april 2022 haar vijftigjarig bestaan en dat laten de leden van de oudste foto- en videovereniging van Goirle niet zomaar voorbijgaan. Lumen gaat in september ook de aspirant-leden oproepen die zich afgelopen tijd hebben aangemeld. Zeker zullen de leden van Lumen het Fotografiecafé Goirle bezoeken, dat Joop Tates, samen met CC Jan van Besouw, organiseert op 9 september aanstaande. Op de rol staat kunstenaar en landschapsfotograaf Wilco Dragt.

Gepubliceerd in Goirles Belang van 30 juni 2021.

Glazen bol Foto Marianne Grimmelius

Comments are closed.